CASA DI ROCHA

De locatie

Casa di Rocha en daarmee ook ons gezinshuis, is gelegen in het historische plaatsje Appingedam (30 min rijden vanaf de stad Groningen).
Appingedam is een kleine stad en is voorzien is van vele faciliteiten. Er zijn zowel meerdere basisscholen als middelbare scholen en is er een speciaal basis onderwijs locatie gelegen dicht bij ons huis. Er zijn met een voetbalclub, volleybalclub, sportschool, boksvereniging en een zwembad voldoende mogelijkheden om te sporten. Daarnaast beschikt Appingedam over alle belangrijke winkels en supermarkten waardoor een genoeg gelegenheid is om te shoppen en mogelijkheden voor het vinden van een (bij)-baantje. Appingedam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, zowel met de trein als met de bus. Het treinstation is gelegen op 2 minuten loopafstand van ons gezinshuis.


Het huis zelf heeft een rijke historie. In het verleden heeft het dienst gedaan als Marechausseegebouw en daarna als politiebureau, ook is de ambulancedienst enige tijd in het pand gevestigd geweest.
Het huis is zeer ruim en iedereen heeft dan ook de beschikking over een ruime slaapkamer.


Het huis is zo ingericht dat iedereen de ruimte kan nemen die hij of zij nodig heeft.
We maken optimaal gebruik van alle ruimtes en hebben dan ook een tweede woonkamer die als ‘chill kamer’ voor de jeugdigen dienst doet. Aangrenzend bevinden zich de gamekamer en een keukentje. Hier kan desgewenst door de jeugdigen (onder begeleiding) gekookt worden.

Ook voor sport en spel is er voldoende ruimte. In de aangrenzende garage staat een ruime hoeveelheid fitness toestellen. Er is een kamer met een pooltafel waar ook de spelletjes staan en waar een potje tafeltennis gespeeld kan worden.

Wij zijn aangesloten bij: