CASA DI ROCHA

Algemeen

Casa di Rocha is geboren uit de wens om iets te kunnen bijdragen op de manier die we het beste kunnen: hulpverlenen op een manier die er echt toe doet. Als de jeugdigen later terugkijken op de laatste jaren van hun jeugd en kunnen zeggen dat ze hebben gevoeld en ervaren dat ze werden gezien, gehoord en er echt om hen werd gegeven zoals ze zijn, dan is onze missie geslaagd… Dan hebben we kunnen bijdragen op een manier die er echt toe doet.

 

Casa di Rocha betekent letterlijk ‘huis van de rots’ en is afkomstig uit het Kaapverdiaans.
De naam heeft voor ons een diepe betekenis. Niet alleen willen we de jeugdigen en ons eigen gezin een thuis bieden dat staat als een rots en dus veiligheid en geborgenheid biedt, maar ook refereert het aan de roots van Joël en onze kinderen.
De naam is voor ons zo veel zeggend over ons huis, over het thuis dat ons gezin bereid is met de bij ons in huis geplaatste jongeren te delen: het is een prachtig statig gebouw met een geschiedenis, net zoals wij allemaal onze eigen geschiedenis hebben, maar dat deze geschiedenis beslist niet bepalend hoeft te zijn voor onze toekomst!

Wij zijn aangesloten bij: