CASA DI ROCHA

Ouders en jeugdigen

Ouders zorgen het liefst zelf voor hun kinderen en kinderen wonen het liefst bij ouders thuis. Toch komt het voor dat dit niet (meer) mogelijk is. Voor kinderen is het fijn als zij dan mogen opgroeien in een zo’n gewoon mogelijke omgeving, met vaste opvoeders om zich heen die er voor hen zijn. Soms zijn er problemen in de opvoeding en ontwikkeling en is meer nodig dan het eigen gezin kan bieden. Bijvoorbeeld omdat een kind een specifieke aanpak nodig heeft. Het gezinshuis kan dit bieden. Door de deskundigheid van gezinshuisouders zijn zij in staat goed aan te sluiten bij de ontwikkeling en de specifieke omstandigheden en behoeften van een kind. Kinderen krijgen hierdoor de kans zich op een goede manier te ontwikkelen en toe te groeien naar zelfstandigheid. In een gezinshuis wonen kinderen voor langere tijd.

ERVARINGEN

Jeugdigen zelf aan het woord

Ervaringen in gezinshuis Casa Di Rocha

Hoi! Ik ben Mounia ben 15 jaar en woon bijna 2 jaar bij Bo en Joël en vind het hier heel erg leuk. Het is hier altijd gezellig en er wordt heel erg veel gelachen. Ik vind het hier ook heel erg fijn omdat de regels die we hebben heel erg duidelijk zijn.

Mounia 15 jaar

Ik vind het bij Casa di Rocha leuk. Ik woonde in het begin in een groep en vond het niet leuk. In dit gezinshuis heb ik het gevoel dat ik meer mag en meer vrijheid heb.

Leonardo 17 jaar
In gezinshuis Casa Di Rocha kan je alles bespreken, niks is te gek. Verder word er veel gelachen en is er altijd wel iemand waar je even mee kan praten om bijvoorbeeld je dag even te bespreken, als je dat wilt natuurlijk! Heb je een probleem met iets en weet je niet zo goed hoe je de situatie het beste kan oplossen? Leg de situatie even uit en zij kunnen je helpen de beste oplossing te vinden samen met jou. In gezinshuis Casa Di Rocha kan je altijd jezelf zijn het maakt niet uit wat je afkomst cultuur of leef wijze is, je ziet alles terug in de manier hoe daar geleefd word.
Frederique 17 jaar

2 jaar geleden kwam ik bij jullie wonen, en wat ben ik daar uiteindelijk blij mee geweest. Ik ben jullie echt heel dankbaar, voor alle leuke momenten en ook de momenten dat ik met jullie kon huilen. Ik ben jullie er ook dankbaar voor dat jullie me het gevoel hebben gegeven dat ik er mag zijn! Bij jullie voel ik me enorm thuis. Ookal verhuis ik over 2 weken jullie betekenen enorm veel voor me en ik zou jullie niet vergeten!

Lindsey 18 jaar